• Tercoo Schijven

Tercoo Schijven

Ideaal voor de boot.
De Tercoo schijven zijn ideaal voor je boot. De schijven zijn verkrijgbaar in drie modellen. Het verschil zit hem in het aantal schijven, en daarmee ook de schoonmaakkracht.

Wat is een Tercoo schijf ?
Met de roterende schijven van Tercoo verwijder je eenvoudig roest, verf, teer, osmose, epoxy en ander vuil van je stalen of polyester schip. Na het schoonmaken met dit gereedschap blijft er een ruw en schoon gestraald oppervlak over. Dit oppervlak kan vervolgens eenvoudig worden voorzien van een nieuwe beschermlaag.

Hoe werkt een Tercoo schijf ?
Ten eerste heb je een boortol nodig om de Tercoo schijf op aan te sluiten. De schijf past op elke reguliere boortol, dus een speciaal model aanschaffen is niet nodig. Raadpleeg voor gebruik altijd de handleiding om te kijken wat het ideale toerental is voor de ondergrond. Over het algemeen ligt het ideale toerental tussen de 2500 en 3000 omwentelingen per minuut.
De roterende schijven van Tercoo zijn gemaakt van natuurrubber, en zijn voorzien van 12 hardmetalen pennen. Deze schijf monteer je vervolgens op je reguliere boortol van maximaal 4000 omwentelingen per minuut.
De hardmetalen pennen zijn zo gemonteerd dat ze door de centrifugale kracht van de boortol naar buiten willen komen. Het natuurrubber is buigzaam, wat er voor zorgt dat de pennen een pendelende beweging gaan maken. Dit zorgt er voor dat deze pennen gaan hameren op het oppervlak, en het dus schoonmaken.
Tijdens het schoonmaken ontstaat geen wrijving, en dus ook geen warmte. Dit maakt het mogelijk om lastige materialen, zoals teer, makkelijker te verwijderen. Daarnaast ontstaan er vrijwel geen vonken, waardoor de Tercoo ook te gebruiken is in afgesloten ruimtes.
De schijven zijn geschikt om te gebruiken op staal en polyester. Gebruik de schijven niet op andere materialen, want dat zal het schip beschadigen.Reacties

Note: HTML is not translated!